oktober 23

Er angst også flyttet ind hjemme hos jer?

0  comments

Er angsten også flyttet ind hjemme hos jer?

Få den hurtigt jaget ud igen... pigen der skrev teksten på billedet, har været plaget af angst i årevis, men hun og familien har taget en beslutning om at komme angsten til livs - en beslutning der er det hele værd!​

Det er fuldstændig vanvittigt... 1 ud af 10 børn i dag lider af angst... Det er ca. 2-3 børn pr. klasse...

Hvad er det lige der sker??? Jeg kan desværre ikke svare på dette, men min umiddelbare tanke er, at vores børn og unge er underlagt et kæmpe pres. De skal præstere på et højt plan i pressede omgivelser - skolen er presset på ressourcer, forældre er ofte pressede på arbejde og vi færdes stort set alle sammen på forskellige sociale medier, hvor overfladen nærmest kun spejler succes og overskud. Jeg tror desværre, at virkeligheden ser helt anderledes ud... Jeg tror, at vi alle tæsker rundt efter børn der skal stræbe efter 12-taller, det perfekte job, hvor vi kan score kassen, så vi har råd til mærketøj, møbler og biler, totalt rene "Bo Bedre" hjem, lækre rejser til syden eller helst både solferie, skiferie, weekendture til Lalandia og puha... jeg bliver helt forpustet bare af at tænke på det.

Måske er det ikke det der skaber angsten hos vores børn, men mon ikke denne hverdag påvirker dem en smule..? Mon ikke det nogen gange er derfor, at børn og unge bliver bange for at præstere? - For det kan da være fuldstændig uoverskueligt at leve op til det glansbillede vi alle stræber efter.

OK måske generaliserer jeg, men jeg tror nu stadig der er noget om det og jeg skal absolut ikke rende rundt med en glorie over mit eget hoved - jeg kan selv blive fanget i det - ikke sjældent endda...

Nå men tilbage til angst, hvorfor? Tænker også på medierne... hvor der på Facebook og Instagram vises det totale daglige glansbillede, så tegner radio og TV det totale skræmmebillede. Der er dælme også mange ting at blive bange for...

  • ​Terror
  • Voldtægt og mord
  • Skræmmeklovne
  • Fly ulykker
  • Kræftsyge
  • Mishandling af dyr
  • og meget andet...

Mobning lever også i bedste velgående og det er som om, at skolerne ikke altid får handlet på det. Jeg kommer hos en dreng, som konstant kommer hjem med blå mærker, kradse mærker, ødelagte ting fx. jakke, penalhus, IPad mm. Det er som om, at skolen ikke ser det eller måske har givet op. - Jeg ved det ikke og jeg skal ikke dømme nogen, men FAKTA er - DISSE TING SKER!

Min teori er, at for nogen udvikler alle disse skæve påvirkninger sig til angst, for andre en anden form for mistrivsel og nogen har heldigvis en robusthed, som gør, at de kan takle det.

Måske sidder du derhjemme, med det sårbare barn! Måske endda et af de børn der er meget bange og har store bekymringer!​

Mobning

Mit spørgsmål er herefter... FÅR DIN FAMILIE DEN HJÆLP I BEHØVER? Jeg kan fortælle så meget, at jeg ved, at rigtig mange familier gør ikke... Og jeg kan sige, der er altså ikke tid til at vente, når du har et barn med angst eller svær bekymring. Dit barn vil få store sår på sjælen og vil gå glip af så mange sjove sociale aktiviteter og følelsen af venskab og fællesskab vil langsomt forsvinde fra dit barn og det er så svært at rejse igen, hvis først der er gået for lang tid.

Så selvom det gør ondt i pengepungen, så ved jeg, at du kan finde pengene til, at finde hjælp i den periode I venter på hjælpe fra det offentlige. DET HANDLER OM PRIORITERING! Jeg kommer hos familier på kontanthjælp og familier med sygdom, jeg kommer hos mellemklassen og overklassen, men fælles for dem alle er, at de har taget en beslutning om, selv at gøre noget NU! 

Nogen dropper en ferie, nogen skærer ned på cigaretterne, nogen har behjælpelige bedsteforældre og nogen tager en ekstra vagt på jobbet. Det er i virkeligheden så lidt der skal til, hvis du bare du tager en beslutning. Om du finder hjælpen hos mig, en psykolog, en coach eller en hel anden så bare gør noget for dit barn og resten af din familie.​

Jeg hørte faktisk nøjagtigt det samme i dag i TV 2´s Go´Morgen Danmark - der var en familie, med en kræftramt søn - IKKE ENGANG DE, FIK DEN HJÆLP DE BEHØVEDE. Derfor havde de købt en Coach til​ samle hele familiens tanker og oplevelser, så alle blev hørt, mødt og forstået. Det var den bedste investering de kunne gøre, for at komme igennem den sværeste tid man kan forestille sig...Også de sagde... "Invester i familien"!

Så tænk dig om imens du venter på hjælpen... Tænk på hvilke omkostninger ventetiden har og tag en beslutning om at få hjælp nu!

Jeg ønsker det bedste for din teenager og din familie...

Kærligst Susanne / TeenTrivsel​

Angst

Tags


You may also like

Kommunikation med din teenager der gavner

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>