juli 9

Kæmper du også med lavt selvværd? Jeg gør…

0  comments

Har du også et lavt selvværd?

​Som nogen af jer måske læste den anden dag i mit nyhedsbrev... Så har lavt selvværd desværre også altid været en del af min hverdag. Og selvom det er blevet MEGET bedre med årene, så dukker den desværre stadig op engang imellem og ikke mindst i forbindelse med at blive selvstændig.

​Èn ting er, at jeg føler mig sikker i mit fag. Jeg føler selvtillid i forbindelse med, at skulle tage ud i jeres private hjem og yde støtte og vejledning til jeres skønne teenagere og måske også jer som forældre. Min måde at skabe relation på, føler jeg mig stærk i og ved, at det er noget der virkelig kan motivere og skabe udvikling og forandring hos den enkelte familie.

​MEN MEN MEN....Det helt nye for mig er alt det her markedsføring, som jo er komplet nyt for mig og jeg er helt og aldeles uvidende omkring det, at lave hjemmeside, nyhedsbreve, betalingskanaler, Facebook annoncering, regnskaber og meget andet. 

​Og ligesom du søger hjælp fra mig og støtte i min ekspertise, ligeledes søger jeg hjælp hos mentorer, som kan vejlede mig i min "smerte" som lige nu er markedsføring, så jeg kan nå ud til alle jer og få muligheden for at hjælpe.

​Et råd som jeg faktisk fik for længe længe siden er: LAV EN VIDEO!

Ja, ja, tænkte jeg det kommer aldrig til at ske... Jeg har altid lidt af præstationsangst og flygtet fra alt hvad der hed video, selvom det kun var hjemmevideo. Jeg har altid hadet skuespil og rollespil osv osv.

Men min motivation for at drive TeenTrivsel er så KÆMPE stor - jeg er en stædig ildsjæl, som aldrig stopper med at kæmpe og som efter mange års erfaring og uddannelse ved, at hvis man skal overkomme sine egne bekymringer, så må man se dem i øjnene og gribe til handling.

Derfor tog jeg den anden dag min telefon med ud i haven og sagde til mig selv... Skide være med professionelt udstyr og skide være med, at jeg føler mig totalt åndsvag - nu skal jeg prøve at lave en video med mig selv.

Fy for en skefuld... det var grænseoverskridende at stå alene i haven og snakke med min telefon... Jeg havde intet manuskript​ og sagde øhh... 1000 gange og en masse andet vrøvl, men jeg gjorde det!

Jeg satte mig ned og redigerede det​ og så lå den så der på min Ipad i nogle dage... Og jeg tænkte, det kan jeg simpelthen ikke sende ud i æteren. Jeg havde INGEN tro på at det nogensinde ville kunne gå godt, at sende det ud. Men på den anden side, nu har jeg jo lavet den og det jeg vil lære jeres teenagere er jo lige netop DET: Vær dig selv og tro på dine evner, du er god nok som du er!

Derfor vil jeg nu vise jer måden at arbejde med sådanne tanker:​

MINE TANKER

 • Det er slet ikke professionelt nok
 • Jeg ser virkelig dum ud
 • Min stemme lyder åndsvag
 • Jeg lyder slet ikke som om, at jeg har styr på det
 • Hvad mon folk jeg kender tænker om det
 • Vil nogen overhovedet tage imod mine ydelser når de ser min video

MINE FØLELSER / KROP

 • Nervøs
 • Frustreret
 • Stresset
 • Usikker
 • anspændt
 • Uduelig
 • Ubehag i maven
 • Ondt i hovedet

MIN HANDLING

 • Jeg undgår at sende videoen ud og venter til en anden gang.
 • Jeg kunne også slette det hele og starte forfra og se om det blev bedre i næste forsøg.

Alternativt til alle disse negative tanker, følelser og handlinger, kan men heldigvis vælge, at vende bøtten på hovedet og gøre det stik modsatte:

ALTERNATIVE POSITIVE TANKER

 • Jeg ved, at jeg er meget professionel og har stor erfaring
 • Jeg ser fin ud 
 • Jeg ved at alle synes, at deres stemme lyder mærkelig på videooptagelser
 • Folk jeg kender synes sikkert det er modigt, at jeg kaster mig over noget helt nyt.
 • Det er spændende at prøve og jeg vil blive ved med at øve mig. 

ALTERNATIVE FØLELSER/KROP

 • Glad
 • Stolt fordi jeg tør og gør det
 • Spændt
 • Tilfreds
 • Mere rolig

ALTERNATIVE HANDLINGER

 • Jeg sender videoen ud, med et blog-indlæg der fortæller, at det er svært og nyt for mig.
 • Vil helt sikkert prøve igen, for at blive bedre til det.

Dette er én måde, hvorpå man kan øve sig i at få bedre selvværd og du vil opleve, at det denne gang virkede på mig, da jeg nu med bævende hånd indsætter linket til min video omkring det kommende Selvværdsbooster Kursus For Teenagere.

God fornøjelse med videoen og lov mig at I er søde her første gang 😉

Nedenunder videoen vil jeg give dig en beskrivelse af forskellen på SELVVÆRD og SELVTILLID, så jeg håber du fortsætter læsningen efter du har bedømt min video.​

Selvværd og selvtillid

Vi ved det jo egentlig godt, men det er altid rart lige at få styr på begreberne selvværd og selvtillid. 

​Når vi taler om at have en stærk selvtillid, så taler vi om ting vi kan og ting vi har. Hvis der er noget vi er virkelig gode til, føler vi os ofte godt tilpas og udviser selvtillid overfor andre og andre kan lide os på baggrund af det vi kan. Ligeledes er det, hvis vi har et lækkert hus, en fed bil, den sidste nye telefon eller skide smart tøj, så vil vi blive beundret på de ting vi har.

Dette er i et billedesprog træet der står ovenpå jorden, men som uden dybe rødder vil blæse om kuld i blæsevejr. Derfor har vi særligt brug for et kæmpe rodnet eller et stærkt fundament, som er vores selvværd. Selvværd er den måde vi tænker om os selv og det styrkes fra vi er helt små ved, at vi bliver mødt med følelsen af, at andre kan lide at være sammen med os, bare fordi vi er den vi er.

Hvis man kun bliver anerkendt, set og elsket​ for de ting vi kan eller de ting vi har, er det svært at vedligeholde det selvværd vi ellers er bragt til verden med. Selvværd kan derved svækkes, ved at man får skæld ud og altid får at vide, at man ikke gør ting godt nok. For ikke at give alle forældre til børn med lavt selvværd dårlig samvittighed, skal det siges, at dette lave selvværd jo også kan forværres uden for hjemmet.

Fx ved mobning i skolen eller hvis et barn har en udfordring som fx en sygdom, ordblindhed eller noget helt andet, så vil barnet højst sandsynligt opleve mange gange i sit liv, at han / hun ikke kan det samme som kammeraterne og derved føle sig uduelig og anderledes og dette bidrager til lavt selvværd.

Så fakta er, at en person sagtens kan have stor selvtillid men samtidig have et lavt selvværd, så lad dig ikke snyde af en stærk selvtillid, for som sagt kan stormen sagtens vælte et træ uden store rødder.​

GIV DIN TEENAGER MULIGHEDEN FOR AT STYRKE SIT SELVVÆRD

Selvværdsbooster Kursus For Teenagere starter 18. august i Brande

En investering i dit kæreste eje...

Teenager selvværd

Tags


You may also like

Kommunikation med din teenager der gavner

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>