februar 11

Trivsel findes også i maden…

0  comments

Din teenagers krop og hjerne har brug for forkælelse.

Vores teenagere i dag, går i skole i rigtig mange timer, de sidder mange timer ved en skærm, de får rigtig meget sukker og alt for lidt motion.

For at din teenager ikke konstant skal være træt, doven og vild med konflikter, er du nødt til at gå forrest og hjælpe lidt på vej...

Krop og hjerne har brug for brændstof til at kunne præstere.​

Bananpandekager

Opskriften på bananpandekagerne findes længere nede på siden...

Dengang jeg var teenager....

I min familie har vi vist uden overdrivelse en historie, der fortælle​r at vi er lidt runde - vi er lidt for godt polstret på mave og lår...

Det har været så nemt at sige, at det ligger i generne og sådan ser vi ud. Jeg husker fra min barndom at både mine forældre og bedsteforældre, konstant snakkede om, at nu skulle de også lige tabe 5 kg... Og ja, sådanne ting går i arv... Jeg lever stadig et liv med konstant jojo vægt og det har ALTID hæmmet mit selvværd.

Jeg husker at jeg i mine teenageår var ualmindeligt træt og jeg havde meget svært ved at koncentrere mig og holde mig vågen i skolen. Det kan der selvfølgelig være mange årsager til, men jeg husker mig selv, som en sukkergris, der helst ville have helt hvidt brød, pasta, ris, kage mm. Og står det foran mig i dag, holder jeg mig desværre sjældent tilbage.

Når jeg kommer rundt til teenagere i dag, ser jeg desværre stadig en enorm sukkerafhængihed. Børn og unge der har fri adgang til slikskabene og som bruger deres lommepenge på tanken, til Cola, chips, slik mm. Mange bruger frikvarteret til, at gå i butikker og købe deres mad, som kan bestå af kiks, en pose krydderboller eller pølsehorn + en sodavand.

Den går altså bare ikke hvis hjernen skal kunne arbejde i 8 timer hver dag...​ og slet ikke hvis man i forvejen har det skidt med sig selv.

Måske overvægt - måske lavt selvværd - måske ADHD - måske tristhed eller noget helt andet...​

​Mine egne piger på henholdsvis 8 og 12 år er absolut også nogle små sukkergrise, når de får lov og lad mig endelig sige, at jeg på ingen måde er fanatisk, men blot ønsker, at have min opmærksomhed på vigtigheden af deres kost.

De dyrker rigtig meget gymnastik og er derfor en del aktive i hverdagen - de er begge flot slanke og sunde at se på. Men også de bruger enorme mængder tid ved deres IPad, når de har fri og ikke er til sport.

Vi har netop forsøgt os med IPad regler, da vi synes det var ved at tage overhånd, så lige nu forsøger vi os med, at der først er IPad efter aftensmaden på hverdage.

Med hensyn til kosten, forsøger jeg i hverdagen at minimere sukkerindtaget og i stedet have fokus på sund fedt, proteiner, groft og grønt.

Så vidt muligt prøver jeg hver dag at undgå brød til morgenmad, da det ofte ellers bare bliver en bolle med smør og pålægschokolade.

I de seneste 2-3 år, har jeg hver morgen (i hverdagene) lavet smoothies til os. Børnene fortæller selv, at det holder dem mæt i lang tid​, hvorfor det også vil være lettere for dem at koncentrere sig indtil frokostpausen.

I får en af mine smoothie opskrifter en anden dag, men dagen i dag blev skudt i gang med sunde bananpandekager, på opfordring fra Freja​.

SUNDE BANANPANDEKAGER

  • 2 modne bananer
  • 3 æg
  • 4 dl havregryn
  • 3 dl vaniljeskyr
  • 1 dl mandelmælk
  • 1 stor håndfuld broccoli
  • Lidt frisk citronsaft

Hele baduljen blendes og steges på panden med lidt kokosolie.

Vi toppede med lidt sirup, skyr​, hakkede mandler og bær.

Når jeg laver pandekager til morgenmad, følger jeg sjældent en opskrift - det evner jeg simpelthen ikke ;-)​

Jeg har banan, havregryn og æg som basis og leder derefter bare efter den rigtige konsistens og bruger blandt andet, spinat, bær, chiafrø, mandelmel og youghurt naturel ol.

Mine piger elsker det og tit er der så vi kan fryse nogle ekstra ned til en travl morgen.

Det er virkelig nemt at skjule nogle grøntsager i dejen, hvis det nu ellers kan være en udfordring.

SÆT IGANG !!!​

Bananpandekager
Bananpandekager
Bananpandekager
Bananpandekager
Bananpandekager
Bananpandekager

Teenage trivsel
Kommunikation med din teenager der gavner
Teenagere er dovne!Teenagere er flabede!Teenagere er ugidelige!Teenagere hører det de vil høre!Teenagere er ikke til at snakke med!Jeg hører det[...]
Følelsen af ensomhed og mangel på venner, kan vælte hele din teenagers verden!
Følelsen af ensomhed og mangel på venner, kan vælte hele din teenagers verden!Behovet for at være en del af en[...]
Sådan hjælper du din teenager med at takle bekymring og angst
Sådan hjælper du din teenager med at takle bekymringer og angstDet er vigtigt først at se tegnene på bekymring og[...]
Forældre til teenagere, kan også føle sig presset
Forældre til teenagere kan også være pressedeDet er ikke sjældent, at jeg komme ud til familier, hvor det ikke kun[...]
For træt til uddannelse…
For træt til uddannelse...Mathilde er 16 år og er startet på gymnasiet efter sommerferien. Mathilde synes det er lidt svært[...]
Bare 15 minutter koncentreret tid til din teenager…
Bare 15 minutters koncentreret tid, til din teenager...Teenagere kan virkelig være svære at forstå, nå ind til og opdrage på.[...]

No menu items have been found.

Tags


You may also like

Kommunikation med din teenager der gavner

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>